bersalin...

Salam mumy smua, btul x ramai yg cakap brslin anak lelaki lebih susah dr anak pmpuan? Jdi takut nak berslin?

51 Balas

Sis..awk prcya pda kata2 org or awk lbih prlukn doa mntk prtolongn Allah? Mna lg better🤗sy brsalin 1st ramadhan.bby 1st & boy 3.7kg normal.Can u imagine? Fmly mil ckp sy akn sush brsalin sbab ada gangguan mkhluk halus.but deorg yg brckp 2 mnusia.sy ada Allah buat apa sy rsa tkut.alhamdulillah everything easy & bby sihat.doc & nurse pon pelik sy brsalin mudah.sy ni 52kg je tinggi 154cm.preggy naik smpai 67.7kg.sis kena bnyk brdoa pda Allah.jgn prcya bnda2 yg ngtif ok🤗

Nk takut apa .org lain exited nk jumpa ank dia .rasa sakit tu x kira ank pompuan kh laki kh mmg ada wlwpun baca mcm2 ayat supaya x nk bgi rasa sakit tuhan tetap akn bgi rasa sakit sbb dia nk kita rasa mcm mna ibu melahirkn kita dulu lgi pun itu mmg lumra bgi setiap wanita 😊 bnyk brdoa supaya senang bersalin jgn dengar ckp org sbb lain org lain cara dia besalin sis .semua bergantung nasib sendiri dan tuhan yg menentukn nasib kita bkn mulut org

Saya melahirkan anak sulung baby boy dipermudahkan normal. .. Anak kedua baby kepala dah nampak kat pintu mis V berjam jam jugak tak keluar... Tapi alhamdulillah lahir normal jugak... Jangan takut sis InshaAllah sis boleh lalui

X jugak,sy bsalin anak pmpuan merase jugak rase sakit nk bsalin tp bile bsalin anak y lelaki sampai doktor pun bosan menuggu jalan dh bukak tp rase sakit xde 😅last2 doktor masukkn ubat sbab klau x sakit sy xleh teran..hahaha

Entah la sist..ikut pglaman my 1st baby boi 3.5 mmg perit nak teran nyer..sakit x brpa skjap2 sam with mababy girl 2nd tpi bby girl skjap dah kuar sbb berat lebih kecil dr abg dia😅 2.6 mgkin tu yg buat dia senang kuar..

brsalin xprnh la sy dgr . sy brsalin boy dgn girl biase je . klau da kelua nk jaga tu prnh la dgr org kata jaga bby boy lg mencbr dri girl . sbb boy biase jenis kuat susu n brgayut . letih mak ny nk brgerk pon susa . uhuhu .

5y ago

Hahaha 😆😆

Alhamdulillah stkt ni sume boy, sume dipermudahkn.. Setkn dlm mind semua mudah InsyaAllah akn jadi mudah, doa byk2, masa sakit tu klau blh gagahkn bc surah maryam. Doakn sy brsalin akhir bln8 ni for 3rd boy InsyaAllah

Ada scientific proof ke? Jangan cepat terpengaruh kalau just dengar orang cakap. Doa dipermudahkan segalanya. Mindset tu penting juga, kalau dah set susah susah susah, susah lah jadinya.

Kmi adik2bradik ada 15org.. mak ckap besalin baby boy lagii lah senang.. Baby girl susah sikit.. 😁😁 Inshaa allah smuanyaa dipermudahkan sis.. girl boy sma je.. janji sis kena smangat..

5y ago

Insyallah sist

X betul.jangan dengar cakap org sekeliling.susah senang cuma ibu yg melahirkan tu je yg faham rasa mcm mna.susah senang skli pun,kalau tatap wajah bayi Kita,konfem xde rasa sakit nya.