risau

salam mummy, saya dah masuk 40w,tanda tanda sakit kat dah ade.tp Sekejap sekejap je. yg Saya risau bila nk bersalin tengah suami takde kat umah.sebab Suami ada kat umah seminggu sekali je.saya pun duduk sorang sorng kat sah alam ni.Sngt2 risau bila nak bersalin malam hari.,

6 Balas

Pastikan hospital bag dan transport sentiasa ready. Kalau anak pertama biasanya lambat sikit, tapi sentiasa alert. Boleh hubungi KK kalau ada kecemasan, ada kawasan yg dia ada nurse/doc on standby setiap hari lepas waktu bekerja.

Doa selalu dan pujuk baby keluar masa papanya blk. Sy akn lalui bnda yg sama utk ank no. 3 ni sb Husband blk seminggu sekali. Dia kerja dkt seremban. Semoga Allah lindungi ibu dan baby selalu

Make sure Puan ada nombor telefon hospital terdekat yg nk bersalin tu. in case emergency, terus call ambulans dari hospital tu. Puan boleh mintak ahli keluarga terdekat utk datang teman. Risau .

5y ago

Saya akn cari no hospital terdekat sis, terima kasih sudi peduli!

Bahaya sist sorang2 kat rumah, bgus suruh suami cuti awal spatutnya saat akhir ni 22 dlm keadaan bersedia dah, bila due sist..sy dulu 40wks sakit x sakit kena admit sdah 😅

Dah weeks 40 😱. Tunggu hari je tu. mungkin boleh mintak ahli keluarga terdekat temankan. Atau boleh terus ke hospital ?

5y ago

sy orng luar sis,klu dtng pun keluarg sy,tak tau cemana nak pi hospital klu sakit mlm hari

Bahaya sis tak siape kat sebelah u... nanti sakit kuat macam nak gi hospital dah cukup bulan ni

5y ago

Ye ke semiga semua baik