Pregnant 40w tp belum ada tanda bersalin

Hi semua, nak tanya saya dah 40w tp takde tanda lagi nak bersalin, doc dah bagi tarikh serah diri kat hospital, kat sini ada tak yg tau serah diri tu macamana? N suami boleh teman tak time kita nak bersalin? Tq semua🙏#ingintahu #firstmom

1 Balas

Make sure dtg pagi pd hari serah diri. Bawa brg2 penting (ic, buku pink, surat serah diri, beg hsptl). Brg kemas jgn pakai. Dan myb akn ada swab test sblm admit (wktu sy bsalin masih ada swab test, skrg xpasti) Nti dktr akn buat ultrasound utk tgk kedudukan bby, anggaran berat bby & level air ketuban. Dan dktr akn check jalan wktu tu. Suami blh teman or tak bergantung pd hsptl. Ada yg blh, ada yg xblh.