Kena marah dengan nurse

Salam mummies, ada tak pengalaman kena marah dengan nurse? Sy baru je kena marah dengan nurse sebab sy punya fetal kicks kebanyakan cukup 10 pd jam 3-5 pm. Dia kata lewat sangat dan baby kurang gerak padahal dah sebulan sy kira dia tak pernah pulak tegur. Dia cakap sy tak pandai kira la dengan nada marah. Kita ni first time mummy kalau memang betul sy salah kira, patut dia tegur cara baik. Emosi juga sy lalu sy pun tinggi suara balik. Tapi bila ingat dia kena bagi suntikan tetanus, sy mengalah aje. Tapi sakit juga dia cucuk. Injection paling sakit pernah sy rasa setakat ni. Benda lain takde isu, gdm, hb, bp semua okay. Kalau dia stress sy pun stress jugak kerja. Sy pun penjawat awam macam dia. Tolong legakan hati sy sebab sy nak kena jumpa dia lagi 😭

27 Balas

sy pun ada pgalaman kena sound dgn nurse . hal yg sama lewat complete fetal kicks . selama sy berklinik dgn nurse tu x pernah dia marah . tiba2 ja hari tu dia marah. tekejut juga la . ada ibu yg lain lagi time tu. malu juga skejap . patut dia explain nicely lah dkt yg first time moms ni kan . since dari hari tu , appointment yg seterusnya sy tunjuk muka garang sikit sbb dah tak hormat mom . and then baik balik pula kat kita . so now hopefully dia akn baik until sy give birth nnt 😅 it's okay sis jgn layan sgt perangai nurse tu . sis tunjuk ja sis garang sikit 😅