mimpi pelik2

Hai mommy ....ada ke mommy2 yg pregnant selalu dapat mimpi yg pelik2 atau mnyeramkan...

35 Balas

adaaaaa... masa pregnant no 2 ... hari2 saya mimpi budak kecik perempuan la.. mimpi baby la. masa tu x taw lagi ada malaikat kecil dalam rahim saya.. hampir setiap kali tidur akan mimpi budak kecik. kalau terlelap sekejap pon mesti akan mimpi budak kecik atau baby.. lepas tau saya pregnant , mimpi tu semua hilang.. week 11 sy gugur. tp lagi seram masa nak bersalin kan anak sulung. sebelum masuk subuh saya mimpi saya berlari dalam hutan. ada byang2 laju macam angin kejar saya.. lepas tu sy dgr azan. bukak2 ja mata , ada lembaga hitam besar n tinggi tgh berdiri kat kaki saya... tinggi sampai bahu cecah siling , kepala tunjuk tengok saya.. saya peluk suami kuat sampai x sedar tercakar suami. dia baca2 kan ayat kat saya , lepas lembaga tu hilang , saya start contraction n keluar darah..

1. Saya pernah mimpi ada perempuan dtg kt sya bgtau yg dia pegang tu anak sya. Sya ckp bukan!! 2. Sya pernah mimpi kt wad hospital dah bersalin. Bila sya tanya nurse “mne anak sya?”.. nurse ckp “anak awak 50/50, sebab kanser”.. nangis2 sya dlm mimpi tu 😭 3. Sya mimpi keluar darah period yg bnyk sngt smpai sya tnya diri sendiri “bkn sya mengandung ke?”.. 4. Sya nk bngun tahajud tp mata tu berat & mamai. Pejam celik pejam celik smpai terlelap boleh lak dgr suara panggil “ibu..ibu..ibu..”.. TERUS TERCELIK MATA SAYA 😑

2mo ago

Saya jugak pernah. saya mimpi nampak ular. suami saya pun sama mimpi jugak. Mimpi saya keguguran. Padahal masa tu belum tau lah dah pregnant 😅 4 hari kemudian cek sebab dah bulan² x Datang haid, rupa-rupanya pregnant 5week. Alhamdulillah Sekarang dah masuk 16week ☺️ xde dah mimpi benda bukan². preggy anak ke-3

sya pregnant ke 3 baru ni selalu mimpi pelik2 dan seram.. bila kongsi dgn suami, suami pesan baca ayat kursi 3 qul selalu sebelum tidur atau bila2 teringat.. lain skit kali ni banding anak2 sebelum ni.. sbb mimpi pelik mula sejak awal kehamilan sampailah usia 32 minggu++.. hikmah mungkin juga Allah bagi petanda anak ke 3 takkan bersama kami.. walaupun perit tapi redha.. Alhamdulillah pinjaman anak syurga hingga 32 minggu penuh nikmat.. Al Fatihah

Sy masa trimester ketiga ni la yang paling banyak mimpi, boleh dikatakan asal tidur tak kira siang, tengahari, petang, malam, mesti mimpi 😂 dan mimpi macam2 😂 kadang seram, kadang best, kadang pelik2, kadang sedih, pendek kata macam2 ada 🙈 itu takpe, yang sy harapkan baby sentiasa sihat 😇

2mo ago

Mungkin lah juga hahaha

2nd pregnancy selalu mimpi seram² jugak. bawak pergi berubat mmg ada yg ikut. dia suruh saya jaga solat, ingat Allah, sentiasa ada wudhuk, sebelum tidur baca doa apa yg patut. Alhamdulillah sekarang dah tak ada. cuma last mimpi Ular besar je... itu pun tak seram, yg sebelum² ni je nampak seram.

saya pernah alami masa pregnant haritu. pastu saya luah kat mak, mak saya ckp. kena banyakkan zikrullah sbb semua tu mainan syaitan. selepas saya amalkan zikrullah, alhamdulillah semuanya dah okay. mak saya cakap, Allah nk kita sentiasa ingat kat DIA.

Kena jaga tk boleh keluar time senja atau lewat malam tempat2 yg gelap. Risau takut ada yg ikut. Sebab benda2 tu suka dgn fresh baby. Jadi waspada selalu. Blk rumah tutup tgkp pintu time senja & terus mandi kalau dari luar rumah

tiap kali sblm tidur baca doa tidur, al-fatihah, 3qul n ayat kursi. n kalau okay, buka surah spjg tidur, sbb saya dulu pernah mcm tuh, tapi bila buat mcm tuh, Alhamdulillah okay. takda mimpi bukan2x.

1mo ago

mmg saya buka la surah2 lps tu..alhmdulilah xda bunyi apa2..bunyi luar2 rumah ja

biasa tu sis mainan tidur selalunya memang ibu yg pregnant akan alami mimpi yg bukan2 saya pon pernah sis alami waktu pregnant, sampai husband pon sama 🤣 baca doa tidur dan baca ayat kursi dan 3 qul sis insyaAllah ok 😊

Ada sis saya banyak mimpi pelik and rumah pun pernah masuk haiwan bisa masa preggy🥲. Lps mimpi pelik tu sis bgun terus taawuz ya , gangguan syaitan sahaja insha Allah. Sentiasa buat adab tidur☺️