Nak kongsikan pengalaman…

Sy bulan lepas bersalin kat hosp kerajaan, sy sangat down sebab misi kat dalam LR situ garang huhu trauma sy beranak kat kerajaan Sy 1st mom tak pandai sangat nak meneran, dia marah sy lepastu tekan tekan perut kuat tau. Tengah layan contraction pun kena marah sebab sy buat angkat kaki sikit macam nak beranak tu, dia boleh pukul kaki sy suruh luruskan hm… nak bersuara sikit pun tak boleh time nak beranak tu, sakit tau tak, dia tu dulu beranak tak sakit kot Time nak jahit pulak sakit yang amat dah la sampai punggung, dia boleh cucuk paha sy kiri kanan tak cakap apa, cucuk je. Macam cucuk ballon tu, bagi la tau dulu kan. Sye tengah tahan sakit dijahit lagi dia cucuk pulak Yang paling sy ingat dia boleh kata “time nak beranak je beringat, time buat tak ingat apa kan” aku geram laaa tapi tak boleh cakap tengah layan contraction. Ni bukan anak haram la, nak ingat apa Ada tak pengalaman macam sy? Boleh share kat sini

3 Balas

Sye macam tu, memang trauma. Sye panggil depa kata dah sakit sangat, depa boleh tak percaya pulak. Sye teran la kan, misi marah kata jangan teran suka hati tak bagi arahan lagi dah pandai pandai katanya, sye nangis sbb sakit sangat, misi marah sye kata jangan lebih sangat nak nangis bagai, rupanya dah 9cm bukaan. Anak sangkut lama 🥲

8mo ago

Dahla tengah sakit kan, kena marah pulak. Bagi la relax relax ke, sakit tapi keadaan tenang kan. Ni keluar suara sikit pun tak boleh 🥲

sy tak peduli misi bising kt sy ke apa...haha lan lantak pi sy mmg tgh sakit..dktr siap kata klu sy mcmni kena 3rd degree tear la, apa la...penyudahnya sy emergency czer sbb jln slow progress. nasib baik dkt ot semua dktr misi baik2. nk cucuk bius pun pakar tanya elok2 dh hbis contraction ke belum..rasa tenang masa prosedur.

8mo ago

saya czer hosp gomen jgk.. alhamdulillah baik2 jgk smua yang dekat OT😭

sbb kan ni la sy takut nk beranak kt gov. sy & husband sanggup lg kumpul duit lebih beranak kt hospital swasta yg layanan elok. yg penting terjaga mental fizikal. klw x rasa nk cekik je misi tu.