Gatal2 Miang2

Bila dah trimester kedua ni, badan sy jadi gatal2 miang2 pada waktu petang dan malam. Siang masa kat ofis okay je. Dia punya tahap gatal & miang tu, ya Allah habis sy garu & jadi luka. Benda ni mengganggu emosi sy. Sy jadi tak selesa dengan tubuh badan sy sendiri. Jadi stress sebab buat apa pun rasa tak kena. Pakai baju apa pun rasa tak selesa. Kadang jadi takde mood, jadi cepat nak marah dekat suami.

4 Balas

tringat dulu masa 2nd trimester, saya pun kena sis. time tu tempat panas sikit pun tak bpleh, cepat aja ruam naik.tidur tak lena, mandi pun pedih. tapi saya sabar juga sbb tahu hormon pregnant kan. bila dah masuk 3rd trimester,alhamdulillah trus hilang. tanpa pakai ubat ke apa. benda tu mmg kena hilang sndiri..takde ubat. harap sis brtabah ya. ibu sya kata baby ambil kecomelan kulit kita, tu kena brkorban sikit😂

Sy msuk 32w ni baru jadi gatal2.. Mcm kene sopak garam tu.. Tergaru2 dh mcm yg ats pokok tu🤣.. Sabor je la, dh nk dkt due ni... Mcm penyakit klau time ngndung ni.. Hihi..ank no 1 dgn 2 x de plak jdi mcm ni

Biase tu sis..sy dlu pon mcm tu juga lebih2 lg first baby risau juga lh tkt slh mkn ke apa tp normal lh, sbb hormon time pregnant kan

4y ago

Sy ni pun first baby la ni. Stress sebab gatal2, sampai takde mood.

Better juga doktor sis