gdm dn hb low

Salam Mommy2 sekalian. Susu apa yg sesuai untuk gdm dn hb low ya ?

12 Balas

sy pun gdm on dc ..minum susu fresh yg low fat .. boleh ikhtiar mkn epal hijau tanpa dibuang kulit.. minum air limau tanpa gula setengah gelas pda waktu petang or mlm. minuman mkanan mnis cuba elakkan. sy jugak ikhtiar minum susu kambing nurraysa. Alhamdulillah bcaan gula ok. hb pun cantik je 🥰

gdm boleh minum fresh milk/skim milk saja. or susu kambing. selain tu tak digalakkan sbb ada gula tambahan. utk hb low, boleh makan sayur hijau, jambu batu, delima, buah naga. kena amal selalu/amal makan seminggu sebelum nak check hb. lg satu rutin tidur pun kena ambil kira. tidur cukup tu penting

Wslm. Awak boleh cuba lazz susu kambing. Sedap dan tak hanyir. Saya pun gdm on dc dan hb low jugak. Alhamdulillah dah nak masuk 38minggu bacaan gula saya cantik dan hb pun 11 keatas. Before this 10 .

minum jer susu yg ada x kira susu tepung @ fresh milk yg penting low sugar & jarakkan pengambilan susu & minuman berkafein dngn waktu mkn sbb boleh menghambat penyerapan nutrition mknn yg kita mkn.

sy mnum similac mom..low fat..n sy mkn jgk klapa dara kapsul d aura..sy pun ada gdm on dc..hb low..tp alhmdulilah hb ok dh 11..sblm ni sy mnum mamadil..tp x ok..gula tggi..😅

frisomum ok utk gdm,sy minum ni gula tak naik,minum sekali sehari je n ikut sukatan,rasa x mnis pun mcm susu lain,fresh milk manis sikit rasanya

saya pun gdm. tpi saya tk mnum susu.. saya mnum jus mamariam. alhamdulillah hb ok. gdm ok smpai la ni.

Waalaikumsalam. Awak try minum tamarmilk cari kat ig

sama la sy pening kepala di buatnya😭😭

susu kambing sesuai untuk naik kn hb low..