Naikkan HB

Hi ibu2 klu nak naik hb apa yg kamu amalankan?Susu yg baik dan tak naikkan GDM sesuai utk Hb low?#bantusharing #firstmom #ingintahu #firstbaby

7 Balas

Minum jus jambu batu.. saya hb dari 10.4 checkup sebelum ni then semalam p checkup hb saya 14.6.. saya amalkan minum jus jambu batu merah tu.. tp paling pnting ubat tambah darah jgn skip.

1y ago

Jus jambu batu yg merah dlm kotak mcm ni ke sis.. yg ni kalau ada gdm gula tak naik ye?

Shaklee vita-lea, susu wildan untuk ibu GDM, ubat DR bagi iron tablet 200mg makan 2 jam sebelum makan. Kita ikhtiar semoga Allah permudahkan

1y ago

Ya susu wildan sya try minum ckrg ni.harap2 berkesan..tp minum sebelah mlm jak.tq sis

Ada yg kasi tips suruh minum air sunquick oren tanpa gula tu segelas sehari..inshaAllah hb okay..tp saya tak try la lagi

1y ago

Tq sis

sy minum pati delima semingu 2 kli dh minum calla milk 🥰

1y ago

Ok susu calla milk tu?

HB low cuba focuskan pemakanan.

1y ago

Selain makanan sis? Ada tak supplement lain..sya masi fasa morning sickness

awk sme mcm sy.gdm n hb low

1y ago

Sya hb low 10.7 last week check..gdm yg ptama lepas ni mgu ke20 nak check balik harap2lah lepas mcm minggu ke 12 haha

sis try mnum jus mamariam

1y ago

Oo yaka tq..dulu perna minum masa ikthiar hamil..ok nanti sya beli.tq sis