Pampers

Salam. Mommies, nak tanya pampers apa yg elok utk newborn baby & harga nya berpatutan? Mohon tunjuk ajar. 1st baby.

74 Balas

Anak pertama - Huggies (ok, kulit tak melecet) Anak kedua & ketiga - Drypers (ok, kulit tak melecet) Huggies agak nipis, jadi macam rugi sikit la. Drypers so far, ok. Tak pernah lagi bocor. PetPet (guna yang sample dapat percuma), ok jugak, sesuai dengan kulit anak saya. Sementara baby belum lahir, beli 1 pack je dulu, nak tengok kesesuaian kulit dia dengan diapers tu. Kalau ok, boleh beli banyak buat stock 😊

Klw harga pet pet n drypes murah. Klw ikut tahan, huggies tahan n selamat utk kulit baby klw sensitive 😊 sy sepanjang pantang, banyak kali tukar brand pampers. Sebab nk tgk keserasian ngn ank. Rata2, ank2 sy x serasi ngn pet pet. Diorg naik gatal2. Drypes lak, senang bocor. Huggies alhamdulillah 😊tp mahal sikit la. Klw anak kuning n kerap berak, mmg rugi pakai huggies. Huggies y hijau tu.

U boleh try Mikubi. Saya beli utk newborn dan skrg pakai dah pek yang ke 4 dah. So far, kulit anak ok dgn pampers tu. Pampers lembut je. Anak tak melecet walaupun kdg terlambat salin 4-5 jam. Harga murah sgt. Haritu beli online kat shopee 4 pek dalam RM 49.00 camtu(include postage) Satu pek RM 9.90 ada 36 pcs.

4y ago

Btul.. Mikubi sgt bbaloi.. Lg 1 xpernah bocor

Sy rase petpet palig ok sbab tuk newborn die ade bahagian untuk elak trkena tali pusat y belum tanggal tp cari packagig kecik susah so semalam sy beli brand mamy pokko rm19,biase new born pakai mase luar spital je lepas 2 dh pakai size S so x beli bnyak pun size newborn

4y ago

hihi sy 2.4 . alaa janji pakai nappies eak hahaha .

newborn petpet. 3 months sampai 1 tahun pakai drypers classic. 1 tahun sampai sekarang pakai petpet daynight pants. pernah try genki, mamypoko, huggies, fitti semua tak sesuai dengan anak saya. drypers wee wee dry ok.

Jenama petpet bagus, tebal. Time newborn kena tukar banyak kali, so beli yang affordable n bagus. Kalau untuk keluar boleh pakai jenama mahal skit mcm drypers touch or mamypoko 👍🏻

Haritu sy pakai pampers jenama pet2, d sebabkn BBY newborn kuat membuang...sy try survey Kat shopee jenama mikubi, murah saiz s $22 70pcs..sb BBY newborn mmg kerap berak..so far kualiti pn bagus...

4y ago

Ok...sangat..material pn lembut...setakat Ni ok je dgn kulit BBY sy..jimat pn jimat..😂😂.. sis try survey Kat shopee..sb biasa jenama mikubi dia buat sale..banyak boleh jimat..

To be honest, sy suka Mikubi brand dr QQBABY. Murah, tp kualiti setanding APPLECRUMBY/Offspring Ultra Thin!! Serius. Lembut, tak bocor, material x berbau kalo penuh. RM9.90 ada 36pcs.

Sy pernah pakai mamypoko,drypers n petpet... Mamypoko bg sy pling elok tp harga mhal sikit.. Pet2 pun ok ja sy rasa..sbb bby newborn kerap kencing n berak so kerap tukar pmpers..

4y ago

Ye sy pun same la mcm sis nie.. skrg baby sy dah nk masuk 3 bln.. pakai drypers saiz s..

sy tgh servey2 jugak..bekenan dgn brand the manja co...tgk review ok2...harga pun murah..tp katenye xde size newborn,ade size s..tp newborn pun blh pkai size s..