Pampers for Newborn

Hi mommies newborn suggest pki pampers brand apa yg elok? & elok buat stock brp pack utk awal2 ni?

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Baby berak banyak bulan pertama . Sehari maybe guna lebih sepuluh helai. Kalau nak jimat boleh guna pet pet , hospital pun bagi brand pet pet juga . Atau boleh try beli nappy liner kot nama nya , sebab baby berak kadang sikit je so tak perlu tukar pampers tukar je nappy liner ni , dia macam pantyliner juga . Boleh beli 4 pack terus kalau size newborn sebab bungkusan nya size kecil je

Baca lagi
4y ago

Nanti lepas sebulan baby dah start berak 3 hari sekali atau boleh sampai seminggu tak berak . Time ni boleh tukar pampers yang lembut and selesa sikit untuk elak melecet dan sebagainya .

Kalo sy beli pampers newborn sepaket je, itu pun bergantung saiz baby mase lahir sbb pampers newborn ne smpi baby 5kg je kalo pampers sz S start baby 3kg keatas, mcm ank sy lahir 3.1kg pki pampers newborn ngam sepaket je sbb peha dy besar terus tukar S

VIP Member

Mamypoko.. Lembut pampers ssuai utk NB.. Tapi tak prlu beli byk, beli sepeket dua cmtu cukuplh sbb bby cpat besar n dh tukar saiz dh

Sy pakai pet pet. Beli 4pack. Ngam ngam pakai masa pantang. Sbb baby kerap berak n kencing hehehe

Petpet... Sbb baby akan kerap berak... Bila dah masuk 3 bln br la tukar pd pampers yg tebal sikit

3y ago

anak sy pakai dri lahir smpai sekarang pet pet..