Pampers for Newborn

Hi mommies newborn suggest pki pampers brand apa yg elok? & elok buat stock brp pack utk awal2 ni?

5 Balas

Baby berak banyak bulan pertama . Sehari maybe guna lebih sepuluh helai. Kalau nak jimat boleh guna pet pet , hospital pun bagi brand pet pet juga . Atau boleh try beli nappy liner kot nama nya , sebab baby berak kadang sikit je so tak perlu tukar pampers tukar je nappy liner ni , dia macam pantyliner juga . Boleh beli 4 pack terus kalau size newborn sebab bungkusan nya size kecil je

5y ago

Nanti lepas sebulan baby dah start berak 3 hari sekali atau boleh sampai seminggu tak berak . Time ni boleh tukar pampers yang lembut and selesa sikit untuk elak melecet dan sebagainya .

Kalo sy beli pampers newborn sepaket je, itu pun bergantung saiz baby mase lahir sbb pampers newborn ne smpi baby 5kg je kalo pampers sz S start baby 3kg keatas, mcm ank sy lahir 3.1kg pki pampers newborn ngam sepaket je sbb peha dy besar terus tukar S

Mamypoko.. Lembut pampers ssuai utk NB.. Tapi tak prlu beli byk, beli sepeket dua cmtu cukuplh sbb bby cpat besar n dh tukar saiz dh

Petpet... Sbb baby akan kerap berak... Bila dah masuk 3 bln br la tukar pd pampers yg tebal sikit

5y ago

anak sy pakai dri lahir smpai sekarang pet pet..

Sy pakai pet pet. Beli 4pack. Ngam ngam pakai masa pantang. Sbb baby kerap berak n kencing hehehe