Tidur buaian

Salam. Hi mommies, nak tanya ok tk kalau baby tidur buai? Ke better tidur bawah je?

28 Balas

Mula² tu takmboh ajar jgok buai. Pahtu main ltak kjap dokdang nk g mne eh bngun pulok. Huhu last² arwah mak mntua suruh beli buai.

Terpulang pada ibu..anak saya kat rumah tido bawah, bila di rumah pengasuh tidur buai..setakat ni ok je..mungkin dah terbiasa

Waalaikumsalam. Lagi okay buai, sebab kalau dia terbangun, senang tidurkan balik. Tapi depends dengan baby jugalah.

Klu bleh jgn ajar sis tp klu keadaan mcm dia ssh sgt tdow kt bawah smpai trgngu kerja sis semua bleh la letak dlm buai

Klw msih bru2 ok je . Klw sdh nak dkt stahun better ajar tdr kat bwa. Nnti kta nk ke mna2 snng mau tdr kn . Hehe

baby sy kalau siang kne tido buai....sbb sy nk buat keje.....tapi kalau mlm die tido bawah....

Saya tak ajar buai sebab malas nak mengangkut gi travel susah😆. Baby tido masa bf. Lagi senang.

Kalau boleh, biasakan kedua-dua keadaan. So kalau pergi mana-mana tak kalut bila tak ada buai.

Wslm. Nk sng, tidur bawah je. Kalau dh biasa tidur buai nnt setiap kali tidur dia nk buai.

anak saya alhamdulillah 2-2 boleh.... latih both.... smpi baby terbiase