biasa tidur buai

hi mommy,nak tanya kot2 ada antara mommy2 yg ada pengalaman,baby tidur buai...mcm mana ye klau mommy2 bwk baby bjalan jauh bcuti ke dan tak boleh bawa buaian,mcm mana mommy2 tdurkn baby ye?

10 Balas

mcm ank abg sy dlu bwk buai ank ke mana shj dia pi klu g jln mana2 .. klu becuti pun bwk ... balik kg pn bwk ..then bila dh penat asyk nk bwk ke hulu ke hilir... yg nk bwk g jln abg sy akn biakn je dlm kete.. yg dkt umh ada satu..dkt kg ada satu siap2 beli senang...jd xde la jenuh nk angkt bwk kluar msuk umh.. katanya penat😅kami tgk pun penat juga ms tu ..kang x buai ank nya nangs sush nk tdo..mcm ank sy pula dia senang tdo bwh je.. mana2 letak dia senang tdo.. alhamdulillah...pape depends pd individu bgaimana nk arrange kne try n error tgk ank blh or x tdo tnpa buai ms travel just stnby je dlm kete buai jgn kluarkn dlu..tp klu tgk xleh bwk bncng nangsnya br kluarkn psg tuk ank. mg dpmudahkan segalanya..aamiin..

xde cara lain sis. kita buaikan guna tgn hehehe.. pegang baby (posisi baby baring menghadap kita, posisi normal la ni). then hayun ke kiri kanan atau atas bawah. mcm gerakan buaian atau baby boleh rasa dibuai2. itu jela cara bila xbawa buai. 😁 bayi saya berbuai smpi umur 5bln. masuk 6bln dia dh xperlu buaian alhamdulillah.. gluck ye sis

anak saya dari pntg smpai la skrg umur nak masuk 2 tahun tido buai..alhamdulillah laa kita bole cuba ajar dia tido atas katil tepuk2..mula2 memang nmpak mcm susah sikit nanti lama2 bby biasa ..ni pengalaman masa anak masuk wad seminggu tak tido pakai buai..tido atas katil je kan..Alhamdulillah bby pun bgi kerjasama senang nak handle tido..

Baby sy pon lps pntng 2bln msok buai sbb nanges..smpai 3 bln mcm tu da hilang nanges dia..tpi ttp tdo buai. cuma nyaa..tido dia siang shja. malam auto nk tido atas katil. klau bwak berjalan pon alhamdulillah ok je xtdo buai cuma nya xde la lama mcm tdo buai. klau buai 2 jam..tido bawah dpt la 1jam mcm tu.

baby 1st sy tido buai since dr dlm pantang lg sampai sekarang usia dia nak masok 2tahun. cuma pada waktu siang sahaja. malam baby tido atas katil mcm biasa. kalau sy pergi jalan2 mall or holiday dekat mana2 alhamdulillah baby okay xde buai. mean baby boleh tido tanpa buai. dia akan terlelap sendiri tanpa buai.

sy x bawa pun buaian dia elok je dia tido mcm biasa.. bila blk rmh baru sy buh blk dlm buai.. pergi mana² x bawa pun alhamdulilah x ada mslh dia tido elok je

Baby saya buai, kalau berjalan tu dia tak berapa tidur lama sangat tapi bukanlah tak tidur langsung. Malam still dia tidur atas tilam sampai pagi ok jee.

kena cuba dodoikan dia mcm posisi nak menyusu tu..

follow page fb baby language

umur anak brapa?