Letih buai tangan

Hi mommies nak Tanya ank saya tak pakai buaian electric or manual,ank dah 9 bulan berat 11 kg letih dah nak hayun tangan tapi dia tidur baby coat...cuma nk berkira Kira Beli buai untuk tidur siang sbb badan saya dah sakit2 angkat ank time nak tidurkan🥲 Bagi cadangan please,buaian ok lagi tak untuk baby 9 months

4 Balas

maksud sis ,stiap kali nk tidurkan dia,sis kne hayun tgn dodoi bby? sbelum letak dia kt baby coat? kalau xhayun tgn bby boleh tidur x?.. berat tu 11kg . ank sy 7 bulan 7.5kg pon tgn sy sakit bila support bdn dia nk nyusukan 😆 kalau bby xboleh tidur kalau xberayun mmg kne bantuan buai .

1y ago

xnk tdur kalau tak hayun,sbb dah sedap atas tgn mama dia la Tu,haha,Tula kena buai dah rsnya tp once dia tdur angkat letak baby cot ke apa dulu,tq ek, 🤭

jangan takut dengan buai sis. kalau sis faham fungsi buai & apa yg buai buat, sis mesti akan ok. boleh tengok ig/fb: baby language. kt sana dia ajar free je ttg fungsi buai & sebagainya.

1y ago

baik sis nnti sy tgk ig baby language Tu,sbb dah lasak baby Tu taku jatuh kn,but boleh try,thanks ya🤭👍

sye rse bley.. cuma nye sbb sis da lmbt letak dlm buai, mgkin mkn mse utk bby nak duduk dlm tu.. mgkin bby akan nanges.. kne keep on letak dye dlm tu.. utk biasakn dri

1y ago

hmm sme la ngn anak sye.. tdo tepuk2 tu kirim salam je la.. hahahha

kene biasakan dia