Tidur tanpa buaian

Hi momies, ada tips tk utk elakkan baby tido di dlm buai ? Mcm mne nak ajar ye, anak sy umo 4bulan

4 Balas

boleh je nk ubah tu tapi mak ayahnya kena ada disiplin yg tinggi la, hari2 kena buat perkara yg sama. jgn hari ni A esok B lusa C.. selalunya org bg tdo buai siang saja, mlm jgn bg tido buai. 1 lg buai ni alternative kpd hayunan mcm dlm rahim, jd bila baby dh nmpk nak lelap tu elok angkat letak bawah sambung dodoi dibawah.. nk cakap lebih2 pun ssah, sis buka facebook cari page 'baby language' ,situ byk ilmu pasal tido baby dari newborn lagi..

sis tips saya , saya ajar anak supaya boleh tidur dlm kedua² cara akan , saya akan tepuk² tidurkan dia diatas katil first² mmg agak mncabar sbb dia jadi sis kne bnyk sabar dan tak putus asa untuk tidurkan anak atas katill jgn emosi dan marahkan anak if dia masih belum tidur..sis just truskan sahaja tepuk dan selawat tidurkan anak..insha allah anak akan trtidur...kdng2 anak2 saya..kalau mereka penat mereka sndiri tidur...semoga brmanfaat

Ank da mamai.. Bawa kua Dr buaian then ltak kat bawah.. . Ank yg mamai ye.. Bkn yg dah tidur.... Hari2 buat camtu.. Lama2 dy sndr Akan Akan terbiasa tidur dibawah...

dari baby kcil lagi kena ajar jgn tidokan buai. Kalau dah mula nak stop balik mmg susah. Atau blh ajar dia tido atas katil sambil tepuk2 punggung.