pregnant

Salam mommies.. just nak mintak pandangan.. selepas keguguran berapa lama sebaiknya try untuk mengandung lagi? Doktor hospital suggest 2 ke 3 bulan dah boleh plan untuk mengandung semula.. misi dekat kk suggest tunggu selepas 6 bulan.. saya keguguran semasa 18 weeks.. ada tak mommies yg trus pregnant lepas keguguran?

5 Balas

seeloknya tunggu 3x period supaya kotoran dalam rahim keluar sepenuhnya.. In Shaa Allah rezeki akan datang lebih baik... Saya pun ikut apa doktor sarankan.. Dah cukup 3x period lepas keguguran kembar tahun lepas untuk anak pertama.. Semoga Allah murahkan dan kurniakan rezeki zuriat lagi untuk kami.. Dan untuk semua yg berdoa dikurniakan zuriat 🤲🤲

3y ago

alhamdulillah rezeki dah datang.. semoga dipermudahkan segala urusan akak dan baby ye... 🥰🥰🥰

Sy gugur 10w pun doc bgtau klu nk hamil lg tunggu 2@3 kali period..tp nurse kk bgtau lps 6bulan klu boleh mgndung lagi..tp klu nk mgndung awal minta nasihat doc dan minta ubat kuatkan rahim..

Klu 18w dah besar tue..eloknya ikut nasihat doc..brsama lepas 3x suci pon ok..tp xprlu ambik prncang pn....klu gugur awl2 hamil mngkn bleh nk try hamil cpt..

hi. saya gugur bulan 3. alhamdulillah lepas 1st period bulan 5 saya pregnant lg. rezeki Allah beri . skrg da 36w

sy pernah gugur ank 1st 6w... alhamdulillah lepas 5bln sy disahkn mngandung... in shaa allah salu cepat lekat...💪