Mengandung selepas keguguran

Berapa lama utk mommies out there pregnant balik after miscarriage?

29 Balas

sy after 1year br pregnant semula n now ank dah 3 tahun lebih. sy gugur masa kandungan dah 5bulan so sy bg rahim rehat n betul² kuat dlu n better ikut je saranan doc. tp terpulang sbb badan masing² kan cuma klau bg masa utk rahim kita rest lagi bagus. sy tak nak ambik risiko so better rest for 6m dah okay 😊

1y ago

memg ad je yg bole terus lekat tp pandangan sy yg sakit or tanggung ap² kemudian hari badan kita juga lagi pula badan kita nak pakai lama kan.

First gugur 1/2/2020 Tak period dari 1/2/2020-14/3/2020 14/4/2020 dah lekat yang kedua. Then 26/4/2020 gugur yang kedua. Tak sempat period 4/6/2020 dah lekat yang ketiga. Alhamdulillah yang ni dah nak masuk 4months. Doa banyak banyak sis, moga ada rezeki.

4y ago

Waalaikumusalam.. Hai sis.. Doktor kira last bleeding dulu. Sebab tarikh haid tak tahu bila kan.. Sebab tak period terus lekat kan.. lepastu doktor scan.. So melalui scan tu lah doktor ukur berapa cm.. Bersamaan dgn berapa minggu.. Dari situlah keluar berapa minggu dah kandungan..

Bulan 5/2020 keguguran Bulan 7/2020 preggy Alhamdulillah rezeki kami. Harap kandungan ni kuat sampai tiba masanya. Semoga ada rezeki untuk awak pula. ❤

4y ago

Wahh tahniah awak awak. Moga diberi kesihatan untuk ibu dan bayi nya. Sihat dan sempurna. Doakan kita juga ye ❤

Saya after misscariage kandungan pertama lepas habis pantang sebulan , seminggu lebih lpstu trus lekat yg kedua , skrg dah 36 week .

tkde next period . terus lekat semula . tp kalau kne cuci . sebaiknya tggu next period k . bg rahim sihat

2y ago

tak cuci sbb keluar semua .

dalam setahun lebi..sebb keguguran 3kali...tu la merancang betul2..sekrang syukur ..kndungan da 31weeks

Gugur mse 9w. Lepastu pantang dan berurut. 3bulan rehatkn bdn da pregnant yg kedua. Skrg da 9w4d..

biase doc bagi tau kalau lepas keguguran dalam 6 or 7 bulan tak boleh mengandung dlu sya dulu macam tu

Gugur usia kndungan 8minggu lpas 2bulan positif....alhamdulillah skrang usia kndungan dh 37miggu 3hari

2y ago

lepas gugur at 9w tu puan cuci rahim ke?

Saya Genap 10 Hari Keguguran Terus Lekat Baru 😅 Alhamdulillah Semuanya Okey Now Dah 23 Weeks 😊

2y ago

sis masa awk gugur tu brp weeks