Basuh Baju Baby

Salam all mommies. Mommies minggu ke berapa dah start basuh baju2 n brg2 baby ya? Is it too early for at 32weeks to settle it now? Heee

26 Balas

30w da siap semua. Mujur sangat sbb ank 1st lahir prem 34w. Sejak tu anak no 2-4 by 34w mmg da siap beg hospital terus standby. Takut terberanak awal lagi. Tapi alhamdulillah no 2-4 semua 38w ke atas..yg no 1 tu je ketuban leaking..

30w saya da start basuh semua baju baby. Siap2 pack barang yg nak dibawa ke hospital and simpan dalam kereta. We dont know when the time is come as my pregnancy experience..2 baby semua keluar awal 2-3 weeks from due date.

Boleh ja basuh skrg sis . Da bsuh nty bolei asingkan utk labour room punya item . Letak ja dlm bonet siap2. Apa2 hal snang. Smua dh ad. Sy mcmtu la dlu. Buku pink msuk dlm handbag. 😊

Dh boleh basuh 32weeks tu. Tp pas cuci simpan dlm bekas yg bertutup ye biar x kne habuk. Nnti dh sarat xlalu nk cuci. Hihi. Sy dlu 36weeks bru beli n cuci. Mengah nye ya ampun. 😂

Sy basuh start 30weeks mommy. Pelan2 packing. Sekarang tinggal pack utk sy punya lg utk ke hospital. Kena urus cepat, in case kena admit wad awal kan. 😊

Kita masuk 6m dah start basuh. 7m siap packing. & masuk dalam kereta dah. Gi mana2 bawak je bag tu. 8m bersalin. Takyah pening asal baju dah.

Saya 30w start beli brg semua. 31w dah settle basuh and packing. Takut2 kalau jadi pape senang dah packing dr awal 😄 skg dah 34w.

Alhamdulillah tqsm all mommies!! Dah mula membasuh. Tp kene jemur dlm rumah je sbb luar jerebu teruk sgt😂

Ngam la start cuci baju sdh nti tiba2 beranak awal.. Blh start packing brng baby tuk hospital skli spya x susah nti

Boleh je wak nak basuh bila2.. cuma dah masuk 28 minggu better standby kan semua baju kita and baby utk bwk ke hosp