Timing

when should we buy baby & mothers needs before labour? today, i am 21 weeks 3 days pregnancy. Is it too early to buy all the needed items for me and my baby? ?

28 Balas

for me, before u 7month preggy i think the best time u go shopoing. because when u start in 7month preggy u cepat penatt.. i dlu msa 8month baru nk bershoping. gile xlarat nk pusing kedai wlaupun kedai tu kecik. menyesal xbeli awal.so xbnyak brang i shop. nasib mak i rajin kluar cari barang baby. msa i brpantang mna brang xcukup mak i belikan. 😂 msa 5month preggy is better time to shopping. slalunya 5month dh boleh tau jantina baby especially klau baby kita tu boy.

kalo sy dh start beli baju baby sikit2.bila kumpul yg ckit2 tu..mak aiii..byk dh...tp still lg tgk bj baby kat online..hehehe...just ubat branak je lom cari..tak tau nk try ubat mana lagi skrg..since preggy ni yg terakhir dh..boleh tutup kilang..kalo sesapa ade cdgn tu share2 je la ye..sy bakal ceaser dlm 5mgu lagi..

stroller i beli masa baby expo. saya beli stroller harga 600 tp dapat free gift rm200. berejam dlm baby expo sangat berbaloi😅ramai ckp xperlu lg tu.. tp sy xnak bawak baby kecik2 pegi jalan lama2 semata2 nak cari barang elok😅lebih2 lagi belum tentu kita pulih cepat nanti...

banyak benda nak kena beli and i guess you can start buy now . beli sikit sikit for every month so takda terasa sgt duit yg kita spend untuk beli barang baby and mader . lagi lagi nak beli benda besar besar mcm stroller baby coat tu kan

stat awal pregnant saya dah stat menabung khas utk baby. so xla rasa sgt guna duit gaji. tau gender baby je masa 19w dh stat beli brg, now 23w, dh hampir full😚😚bulan depan puasa, malas nk jalan banyak😄

30weeks ke atas...makesure 35weeks tu u dah settle smua brang sbb setengah org lahir awal..mcm i bla msuk je 9bulan trus nk branak..38w9d dh branak nasib brang dh settle 😂bkn apa tkut x larat dah nanti

Better boleh start dah beli sikit2..I dah 6month tapi belum beli apa2 pun lagi..😅..sekarang pun dah rasa xlarat sangat nak jalan..dah nak dekat puasa lagi ni, x tau la larat ke nak shopping..😂

Congrates mommy.. slowly u can start buy from now.. buat list brg2 yg perlu utk mom & baby, nanti xde barang2 yg tertinggal. jika start dr awl, Boleh compare harga dgn byk kedai..

money is a problem to me. so what I do . since I know I was pregnant. I immediately buy the stuff but sikit2. so that by the time he lahir he has everything.

beli je sikit2.. sy dri awal preggy da start beli sikit2.. sbb klau nak beli mse da 7ke atas nnt... rse cepat je duit tu keluar mcm air mengalir.. better beli skrg slow2.. 😊