Bila Start Mendobi Baju Baby?

Hye mommies, nak tanye la mommies start basuh baju baby week ke berapa ye? Macam mane mommies simpan lepas basuh sambil tunggu nak bersalin? Share2 please.. ?

5 Balas

Masa baby 7 bulan dah start cuci. Takut perut besar nnt xlarat nak cuci. Sbb baju baby kena hand wash. Lepas tu simpan dlm tempat tertutup.

5y ago

Oraitt tq ye sis..

Masuk 7 bln dh start prepared brg baby, sblm 8bln dh basuh (sy basuh pakai mesin guna sabun utk bju bby) & masuk 8bln dh siap packing semua..

5y ago

Boleh je actually.. xlarat la nk basuh tgn..

8 bln da start basuh.. Simpan dlm box bertutup.. Siap2 packing beg utk bwk p hospital...

Sy dah beli tapi tak basuh lg. Skrg dah 34w. Next week baru plan nak basuh dan packing siap2

7 bulan 8 bulan mcm tulaa, sy 34w bru start basuh .