23weeks 5days - Puasa

Salam mommies. Hari ni usia kandungan dah 23w5d. Sy nk bertanya, bila waktu sesuai utk sy berpuasa. Sbb nya saya nk ganti puasa. 1 hari je. Sy ada tertinggal 1 hari waktu Ramadhan hari tu sbb tak sihat. Now berkira2 nak ganti tapi tkot kesian bby kalau sy puasa seharian. Agak2 kandungan bpe minggu yg boleh sy puasa dgn selamat ya? Nak ganti sbb nanti due bulan 1, tergendala pulak dgn berpantang. Plus, next Ramadhan pun x lama dah lepas tu.

1 Balas

Sehari je . Nak tunggu habis pantang pun boleh awak . Saya hari tu habis pantang hari ke 15 ramadan . Terus puasa lepas tu terus ganti masa raya . Kalau lepas pantang baru ganti tak de lah risau sangat kat baby kan . Lagi pun puasa sehari insyaallah tak menjejaskan susu badan . Selalu kalau puasa 3 hari direct baru susu badan start berkurang sebab waktu makan lari