Hari first ganti puasa

Hai ibu2..ada yang ganti puasa tak hari ni?ada tak ibu2 pengalaman puasa bby ok ke x?sy baru hari first ganti puasa..hati risau bby dalam prot tpi puasa belum ganti ,ramadhan dh dekat..nasib xbanyak hari sangat nak kena ganti😅harap2 bby kuat allah pelihara mama ganti puasa ni🥰ada tak ibu2 sama sy sekrang hamil 24week 2hri hari🥰 first time ganti puasa time hamil

2 Balas

Saya pun sama, tahun lepas saya prgnant masa bulan puasa, so ada yg ponteng, hujung bulan puasa tu, saya keguguran. Kira ada la dalam 9 hari lagi. Bila pnatang dah sebulan, lps sebulan lekat balik, lepas lekat balik gugur lagi😥. So kdg tu buat lmbat plak gntinya. Bulan 10 saya lekat balik, smpai la sekrang alhamdullilah nk msuk 25w dah, bru gnti puasa, baru 2 hari mcm tu. Alhamdullilah okey, masa shur tu makan lengkap nutrien, lps tu sya amik kurma jugak masa sahur tu. Alhamdullilah semua okey, cuma kdg nk dkt berbuka rasa angin naik ke tekak. Insyallah semoga baby kita n kita kuat dallam kandungN ni, semoga kita sempat hbis kan gnti puasa ya sis

1y ago

btul..sy sblum prgnant sakit banyak nak kena makan ubat..dah prgnant alhamdulillah sakit makin kurang..allah angkat sakit2 tu..awal prgnant pulak bleeding..dah tu alah terok badan susut..tunggu kandungan ok baru boleh puasa..ni baru boleh start puasa tpi xbanyak tinggal smlm dah buat alhamdulillah bby ok..semoga kita sma2 sempat buat sampai habis ye🥰🥰🥰bby kuat untuk kita🥰

Mudahan Allah terima puasa puan. 🤲