ganti puasa waktu pregnnt

haisss bunnndaa semua . nak tanya la , sy setakat ni 33mggu usia kandungan . sy berpuasa baru 2 hari . tp apa yg sy perasan, gerakan agk lambat bila waktu puasa ni . tp bila da berbuka, baru baby gerak aktif . tak pe ke sy teruskn puasa? sbb mase bulan puasa aritu ,sy tak puasa langsung sbb nye masih awal pregnnt . takut apa² jd . skrg da tggu due je . jd sy nk ganti puasa penuh . overall baby kick tetap cukup 10 . cuma lambat n lemah sikit je la . ada pandangan tak? perlu atau tggu lepas bersalin . dilema betul sbb skrg waktu berbuka kn awal . hihi

2 Balas

Mmg law doc mrh tu xde tapis².. Kte yg malu org dengo kte kna mrh... Bert naik mrh..xnaik berat mrh.. Kdg xtaw cmne nk maintain berat kn...tp cm sy dlu prgntt 7bkn lm bln pose kesian kt bby lpr..gerk pn slow...

5y ago

mmg tak tapis sis . malu gak laa kene bebel mcm mak mrh ank😪 bkn kita mintak naik berat mendadak . tp time pregnnt berat tu naik ttbe . lepas kene mrh kali pertama, sy diet . turun berat . pun kene bebel . pastu tak diet dah . berat naik mendadak balek . kene lagi . sy pun da tak tahu nk ikut mana dah . so much stress

Perot kte lpr..bby dlm perut pn lpr gk..cmne bby nk cergas bgerak dlm perut... Lps pntng nnti gnti la pelan² sis..

5y ago

ohh yeke .. pttlaa . terpaksa tangguh jugalah . bkn ape stress doc asek mrh berat naik . tu yg tekad nk ganti puasa . cara marah tu sgt annoying . pdhl nurse okey je 😌