24 minggu (6 bulan)

Salam merdeka semua. Nak tanya biasa 24 mggu memang payudara kita akan menegang dan rasa sakit masa di sentuh? Ada yang kata disebabkan proses nk buat susu ibu dan Ada yang kata kena urut dan picit sampai klua susu supaya masa berpantang nanti tak bengkak susu. Betul ke? Boleh tolong sya tak ibu2 suma :-)

1 Balas

Betul sis. Persediaan dh tu susu nk produce. Sis selalu bersihkan puting supaya tak tersumbat bila ada bby nanti., selalu tarik2 puting bagi dia tak tenggelam. Urut2 breast tu bagi dia lancar susu nanti. Bila bengkak susu nanti, boleh pam jangan biarkan takut jadi kanser. Boleh jugak tuam dgn air suam.

5y ago

Amiinn.