Betul ke kena picit puting masa 6 bulan

Hi ibu2 nak tanya. Puting saya ada macam lemak warna putih susu yang dah kering tu. Saya rajin juga lap bersihkan. Tapi ada orang kata kena picit puting sampai keluar cacair sikit untuk tak nak bagi susu sumbat. Tapi saya picit tak keluar pun. Mmg kalau picit akan keluar ke? Dan mmg kena picit keluarkan air/susu ke?

1 Balas

tak perlu picit awak. okay dah tu awak buat lap lap bersihkan.

3mo ago

Normal je awak. Saya ada baca, susu badan kita ni dah mula produce dari 16weeks. (Betulkan saya jika salah). Hanya memerlukan rangsangan sahaja untuk pengeluaran. Saya masa pregnant first baby pun, takde keluar meleleh ke dan saya tak picit. Hanya lap2 je macam awak buat. Alhamdulillah, susu badan ada. Dont worry ok. 🫶🏻