bengkak susu

boleh share mcm mana nk atasi saya baru seminggu melahirkan baby jadi payudara sy bengkak dan melecet bahagian puting sbb menyusu . mcm mana ya nk buat bagi kurang bengkak susu ? sy cuma urut ok tpi nanti jadi balik , hmmm sakit sgt boleh share tak saya #firstbaby #firstmom

5 Balas

tuam pakai air Suam, kalau I letak dkt botol mineral kecik je air Suam tu then tuam je sekeliling breast lgi2 tmpt yg ada ketulan. lepastu sru husband urut bahu ( urutan utk bengkak Susu)

11mo ago

terima kasihhh bru juga try tuam alhamdulillah oky sikit susu meriah kluar 🫶🏻🫶🏻🥲

Sy pun bersalin sminggu..awal² mmg sakit kdg mungkin posisi cara menyusu tu xkena...pastikan bahagian gelap payudara tu masuk sepenuhnya dlm mulut bby...

11mo ago

baikk sy cuba tq share 🫶🏻🫶🏻

Rajin2kan pam susu. Urut guna tangan bgi susu tersumbat tu keluar. Tuam air panas & bgi bby isap. Inshaallah lega.

11mo ago

terima kasih bru buat td alhamdulillah mencurah2 susu kluar 🫶🏻🥲

Hmm sama la kita . Bengkak sbb dua2 nipple berdarah .

12mo ago

tq 🫶🏻🫶🏻