Supaya anak sentiasa ingat ibu

Salam ibu2... Sy stress... Sy sedih... Sy trpaksa tggal ank sbb sy bkerja... Pjj... Sy keja kl, ank di perak dgn husb.. Bru 2mggu tggal dia dh xigt sy... Susu sy pun dia dh xmau... Mcm mna nk bg dia igt kita blik? Tlong sy... Sy rsa hidup sy xde guna klau ank xnk dgn sy... 😭😭😭

5 Balas

sis kalau balik sbb keja pjj lama sikit, sis jgn dengar ckp org2 skliling, kononnya anak tak ingat sis ka apa tak nak ibunya.. abaikan ckp dorang.. ada pula ckp anak dah suka dgn botol susu dgn anty dia ka.. siapa2 ja lah selain ibu🥺 mgkin yalah tpi bukannya sis org lain pun kan.. sis yakin ja anak sis tu dah lama tinggal 9 bulan dlm perut sis, dia lagi kenal lama dgn ibu dia.. kalau sis sorang ja rasa mcm ni, sis jgn putus asa ya.. anak sis mungkin baru nk biasa kan balik diri dngn ibu dia sbb bukan juga mcm magic, terus dah lupa atau terus dpt ingat serta merta.. 😁 baby ni ingatan dorang kuat.. apalagi kalau ibu dia ni..

senantiasa video call... sembang dengan baby.. actually baby akan kenal suara kita.. cuma kita pk positif dan do some effort nak dekat dengan baby... faham kalau pjj nie... adik saya pun pjj... anak yg sulung da dajah satu da.. dikurniakan dua anak... cuma adik sy ckp.. kena curi masa nak jumpa ngan fmly.. berkorban... adik kat Putrajaya pasangan dia johor... bg saya... puan kene kuat dan tetap positif... jgn lah sedih sngt... tak elok utk kesihatan puan pun na

sabar mommy banyak kan doa...xde anak yang x ingt ibu...mgkin sbb tggal lama....tp bau ibu anak akan kenal 😍 doa yang baik2

Bila rindukan anak, sedekahkan dia al fatihah. InsyaAllah dia akan sentiasa ingat puan. 😊

sabar mommy doa byk2.. or perah n simpan susu mommy supaya dia dpt manfaat