pacifier for baby 2 months

Hai ibu², sy xde pngalaman dgn baby sbb bru ank first so nk tnye ptut ke sy bgi ank sy puting/pacifier sbb ank sy asyik nk hisap susu every 1 Hours kadang2 smpai muntah susu. Kdang2 dia xnk susu tp nk hisap puting kat botol susu ke(mcm botol kosong) tp sy xbgi nnti kembung perut. Ank sy mmg hisap susu dlm botol, x direct feed so sy xrisau psl ank keliru puting. Bila xbgi susu or botol puting mmg dia mngamok lgi2 time tido. Kena tnggu dia tido lena bru blh cabut botol. Kadang dia nk kemam puting botol smpai btul2 lena, klau cabut mmg meraung jenuh sy nk handle. Sy pulak trpksa jdi single mom utk smentara skrang sbb suami keje di sarawak xdpt blik so agak susah utk sy handle ank n buat keja rumah.

1 Balas

Baby lebih nak mengempeng tu. Kalau bagi untuk tidur saja tak ada masalah. Kalau boleh elakkan lagi bagus. Kalau boleh lepas susu, dodoi baby, tepuk2. Pusing2 ke. Distract baby. Kalau diajar mengempeng takut lama2 terbiasa. Good luck mummy 🥰

4y ago

Nak melekat dekat nenen. Bukan hisap susu, saja nak letak dalam mulut