hamil semula selepas keguguran

Salam Ibu2 semua.. Saya juz nak bertanya, ada x ibu2 yg pernah mengalami keguguran, lepas selang beberapa minggu dari tarikh gugur, disahkan hamil semula? Untuk kitaran haid, sy ada guna apps tracker..tp lepas keguguran, bila plan nk hamil, saya tak pasti bila tarikh subur sy. Ada sesiapa yg boleh bg pendapat?

1 Balas

Wsalam. Ada. Tapi kalau sis merancang nak mengandung lepas gugur at least kena jarakkan dalam 6 bulan. Bagi rahim betul² kuat dan sihat dulu. Makan folic acid. Kita kalau boleh mmg nak anak cepat, tapi lagi bagus kalau sis fikir jangka masa panjang.