kofius..risau dan trauma

Salam ibu semua.. Saya sblm ni pernah gugur 2x..ni kali ke3(masih ragu) insyaAllah..saya test upt jenama clear blue 2 hari lepas..result +ve 1-2 minggu..jadi harini saya g klinik utk scan utk sahkan dan sbg langkah berjaga2..ikut kiraan period harini 4 minggu genap..result scan doktor bgtau tak nampak apa2..tp rahim nampak bengkak(doktor bgtau sbg persediaan utk mengandung/period)..yg jd persoalan(lupa nak tanye doktor) knp pd skrin usia kandungan 5 minggu 3 hari?..doktor suruh dtg semula utk scan bila minggu ke8..siapa ada kes mcm saya?risau dan berharap..dah hampir 2 tahun menunggu.. *tlg doakan moge jadi kandungan kali ni..?

2 Balas

Scan xsm dgn kiraan sis sbb ovulation bole jd awl lg. Sis tgu dlm plg awl 8w klu scan kcikla klu 10w lg ok tp sy phm sis msti xsbr mcm kes sy skg la jgk sbb 2x ectopic. Sy ms scan 6w nmpk kantung je. Lg xsnng duduk tp mmg sbnrnye xkn bole nmpk ms tu pn..Scan 8w nmpk da alhamdulillah. Sy suggest 8w sis repeat scan utk skg jg diri la dl jgn heavy duty ye.Sbr sis ye ade rezki insyaAllah.

Kalau result scan ikut size yang dia scan tu .