Scan 5 week 4 hari tak nampak kantung

Saya hari last firstday period 4/12 sampai sekarang tak period. Check upt +ve . pergi klinik check sebab cramp perut .doktor kata positif berdasarkan gambar upt saya tapi bila scan tak nampak kantung lagi. Jadi doktor suruh dtg lagi 2 minggu utk scan. Ada tak yg mcm saya. Saya risau sebab doktor cakap tak nampak kantung takut mengandung luar rahim.. Nak tunggu 2 minggu lagi tu amat merisaukan saya .

9 Balas

Saya pun sama kes mcm awak jugak. Last firstday period 9/12 n pergi scan pun tak nmpk lg. Kemungkinan besar usia kandungan belum cukup 5 minggu. Awk boleh check guna pregnant test kit clearblue digital utk kenal pasti berapa usia kandungan. Saya check melalui situ, rupany usia kandungan saya bru 3 minggu. Sebab tu lah tak nampak time scan. Klu awak risau, saya suggest awak buat test tu dlu. Tapi doktor saya ckp jugak, klu takda sakit2 yg luar biasa dekat bhgian rahim. InsyaAllah kandungan okay ja cuma terlalu kecil utk nmpk

3mo ago

tarikh last firstday awak sama mcm saya cuma beza sehari. saya irregular period lagi lah tatau dah lewat period berapa hari. tapi saja2 cek upt naik 2line. Cuma tatau dah berapa weeks nak pergi cek kang scan tak nampak pape lagi 🥲🤕 saya pun tatau kiraan dia mcm mana. dalam apps tulis patutnya dah 6weeks

Sama mcm saya anak first 5week pergi tak nmpk apa.. upt positive.. 7 week pergi scan lagi Alhamdulillah dah nampak.. ni pregnant with second baby, tgh tgu 21/1 ni utk 7 week and scan 🥰🥰

3mo ago

owhh...

Sy pon sama.. last day period 6/12 smpai skg x period test upt naik double line.. pegi scan masih x nampak kantung lg doc suruh repeat scan lg 2 minggu.. nervous nk tunggu 2 minggu ni

3mo ago

Sama tarikh dengan saya , sy harini pegi scan. Nampak kantung je.

saya sama mcm sis ,, selang sehari je ,, dh g hospital haritu Alhamdulillah kantung baby dlm rahim. . InshaAllah tak da papa tu .. doakn yg bebaik je k ..

3mo ago

masa nmpk tu scan bawah ...

Mcm saya first preggy,,doc siap cakap chemical pregnant bagai nnti kene gugur,,sekali lg saya p scan lg dlm 1mnggu lps tu elok nmpk jntung baby

sma dgn sya,date first last period 3/12,klo ikutkan hri ni dh 6minggu 5 hri tpi bila cek upt naik 1 line je..

3mo ago

smlm gi scan kantung tu ade tpi doktor ckp blm pasti jadi ke x sbab nmpk kantung tu kecil sngt dlm 5minggu mcm tu,jdi kna dtg lgi 2minggu dri skrg nk tngok kantung tu membesar atau x..

5w usually tak nampak lagi. klu mild cramp is normal , yg penting as long as takde discharge.

3mo ago

Thank you sis

sama macam saya. sy sedang menunggu 2minggu dgn penuh debaran

3mo ago

sy pn tunggu 2 minggu lgi nk scan klinik😍 debar

saya pun sama. masih x nampak. usia kandungan 5 minggu