X Ada Rezeki

Sy check tadi di klinik.. Buat scan Rahim.. Rahim kosong n result - ve.. Doktor bgtau sy x pregnant. Myb kehamilan kimia.. Doktor bg ubat lawas period n ubat kurus kan badan utk mkn selama 2 minggu. Doktor bgtau kena diet sikit sbb doktor kata kategori obese.. Doktor bgtau jangan risau sebab dah penah pregnant sblum nie.. Doakan saya pregnant ya mommy's semua..

X Ada Rezeki
14 Balas

Hai awak,sy doakan awak cpt² dkurniakan cahaya mata ye..Jngn sedih .Awal perkahwinan sy bulan 7 2019 masa tu berat sy 73.9.Sy cubat mkn makanan sihat sprti sayur & buah.Nasi tu wajib mkn tpy hanya 1 sudip skali makan.Ni sy bg tips mudh² han dpt mmmbntu..Lagi 1 jngn minum air manis. minum air 0 yg direbus sendiri minum sbnyk yg mngkin.Sy buat snmm ringkas ptng²yg paling penting mesti ad target brp kg yg awk nk ( sy target 55 kg) .Alhmdulillah dlm tempoh 5 bulan sy kahwin baru 2 kali timbang .Timbang yg pertama berat sy 64.9. Sy tmbang plk smlm berat sy dah 60.0 dah 13 kg loos..(Tanpa mkn ubt kurus)..Sy doakan awak dipermudahkan urusan ye. .

Sis try check blik.saya penah cm sis.3bulan lbh xperiod.check upt semua negatif.pegi hos swasta,buat upt negatif n dok scan pun kosong.xpreggy.dok kata drah ktor.dok bagi ubat tuk trun drah n stabil hormon.sedih nya rsa msa tu.saya gtau czin sya yg nurse.saya tnya psl ubt hormon yg sok bgi.czin xsoh makan sbb ubt tu utk cuci kandungan yg Bru nk mnjdi.czin soh tunggu je dlm sebulan.ngam2 4 bulan x priod,check upt sndiri n scan,baby dah sebulan.

5y ago

Sis x period ke dlm masa 4 bulan tu.. X mkn ubat apa2?

Bedrest.. jaga pemakanan... Amalkan makanan Sunnah.. be positive.. harap jgn mkn ubat yg Doktor bagi tu.. ( cadangan Saya - sis check darah utk pastikan hormone hcg menaik ke menurun ).if meningkat ..good news .. jumpe gynecologist.. dptkan ubat yg sepatutnya.. duit boleh Cari..

5y ago

Pelik juga ya.. Tanda period.. positif upt??..

Tunggu dlu kot. Sye ari tu awal awal pergi klinik check doctor ckp sye x pregnant siap ckp sye ade mild pcos lagi. Katenye telur x ckup besar ape and bagi tahu ade cyst lagi. Lepas beberape minggu sye check lagi positif dekat klinik lain.

5y ago

Sye pon beli clearblue negatif 😅. Tapi instinct ckp sye pregnant that time. Mmg mcm frust bile doctor ckp x pregnant. Tapi sye still yakin sye pregnant. Sye tunggu je beberapa minggu tu then sye buat test gune yg murah je beli kat shoppee. Naik pon kabur je. X pekat. Sampai end december baru beli guardian nye test naik pekat ckit. Terus junpe doctor. Tu pon doctor ckp x nmpk tapi nmpk kantung n yolksac

Insyallah semoga ada rezeki sis utk pregnant lagi.. cuba buat diet IF sis, saya ttc almost 3 tahun.. sy buat 3 bulan je.. berat dari 75kg turun ke 65kg.. Alhamdulilah, rezeki .. allah bg peluang sy pregnant.. skrng dh 30weeks..

Kalau boleh jgn mkn ubat dlu...selagi blom dtg bln...jgn mkn ubat dlu..takut2 ada reziki...saya pena mcm tu...nasib tak mkn ubat...tiba2 mgandung....mmg tu kalau masi awal..rahim mmg kosong...

5y ago

Betul tu

InsyaAllah sis kena bnyk berdoa, berusaha dan tawakkal kpd Allah. Amalkan surah Maryam selalu InsyaAllah.

5y ago

Yg ni betul.. Spe yg nk cuba hamil amalkn surh maryam insya allah.. Kita cuba je kn.. Usaha.. Twakkal.. Psti dpt nt.

Minta second opinion di klinik swasta lain . awal2 mmg kandungan tak nampak lagi

5y ago

Sy dah Pergi 2 klinik.. Result yang sama..

semoga di permudahkan segala urusan sis

5y ago

Aamiin

Aminn.. semoga dpermudahkan....