Period tapi test upt +ve ?

Salam semua ibu2.. Saya nak tny klo test upt ni naik double line (terang) pregnant ke? 14/7 sy bt test upt tp samar2 then sy try balik pd subuh 18/7 still samar2.. Spttnya sy period 16/7 tp lambat 1 hri.. Pd 18/7 (tengahari) tu sy period, & sy trus ke klinik mnta scan, risau jd apa2 but when doktor scan rahim, bersih tak nmpk kantung (kemungkinan kantung dah turun ikut darah haid, kata doktor).. Doktor ada bgtau kemungkinan upt akan +ve sehingga mggu ke-6 🥺 tapi dr 21/7 - 25/7 sy test upt & ia +ve malah semakin terang.. Bila test gna clear blue pn +ve juga.. Saya jadi takut dn risau 😓

Period tapi test upt +ve ?
4 Balas

Kalau makin terang means pregnant la tu. Still bleeding ke? Try repeat scan sis slalunya selang 1w camtu blh nmpak kantung dah tu. Risau kandungan luar rahim je

9mo ago

Dah scan utk kali ke-2 pd 26/7 tu sbb risau kluar spotting lg.. Sy scan kat klinik yg bbeza tp doctor kata rahim da bersih😓 Doc tu taknak ambi BHCG sbb katanya lmbt lg results tu kluar sbb makmal jauh 🫠

mcm mengandung ni. ada sakit2 perut? kne pergi kk lagi skali. kadang2 terlalu awl kndungan pn boleh x nampak kantung. atau yg risaunye, kandungan luar rahim

9mo ago

Lps period tu, perut still ada cramp2 dn breast pn masi sensitive.. 26/7 ada jmpa dktr (klinik yg bbeza) mnta scan, jwpn pn ttp sma bhwa rahim sy dah kosong, takde apa2 😓 tp upt sy still +ve ..

awak kena pergi kk balik ni takut pregnant luar rahim

9mo ago

Sy dah ke klinik pd 26/7, doktor tak jmpa apa2.. Still kata rahim sy kosong😓😓

pergi semula utk check.

9mo ago

Dah, pd 26/7 tu sy ke klinik yg bbeza tp doktor tu pn kata rahim takde apa2😓