Berat badan makin turun

Salam & hai semua.. Sy da pregnant 19 minggu..sy disyaki ade kencing manis waktu pregnant nie..nk masuk dua kali da kena buat bsp..g checkup kat klinik,dua kali berat sy turun..sy takut nk mkn sbb takut kencing manis tinggi..ade x suggest makanan utk naikkan berat

2 Balas

Amalkan suku suku separuh, ikut diet plan yg dietician bg, kurgkan mknn n minuman manis, minum air secukupnya.. xleh takut utk mkn sbb nnt bby xdpt zat yg sepatutnya.. bhaya uyk tumbesaran bayi..

2y ago

Tq very wise advise

Klu kncing mnis sis kurgkn mnis2...Cube mkn yg berkhasiat n berzat...Nasi perlu jga mkn..