Sangkut gdm

Hi mommies, sy minum air Gula hari ni. Sangkut gdm pula, 8.1. Ada tips nk reverse balik tak? . Berat badan semua ok.. Takut pula nurse ckp sy ada kencing manis. Seblum pregnant glucose sy 4.5 je selalu. Lps tu nurse ckp kena buat bsp. Ni kena buat sampai bersalin ke? #firstmom #Sharing_dong_Bund #bantujawab #SeriusTanya #worried #naktahu

2 Balas

Nak reverse might be impossible semasa mengandung ni, tapi kena jaga makan minum sebaiknya. Awak gdm on diet ke? Yes, bsp tu kena buat sampai lah bersalin. Nanti 3months lepas bersalin (tak silap saya), awak kena repeat minum air gula semula. Biasanya yang kena gdm masa pregnant, lepas bersalin takde dah. Kadang2 disebabkan perubahan hormon semasa mengandung, tu yang boleh ada macam2 sakit. Tapi kalau bacaan tak okay juga, then memang ada kencing manis.

nama dia gdm, masa pregnant je. jaga makan lepas bersalin nanti ok la