ubat

hai ibu2.. sy ni konfius,takut,was2 smua ade.. sy juz tny nk sdpkan hati ? sy ade kencing manis dan skrg doc dah start ubat sy dh mkn ubt tu 2minggu lbih dah, pastu sy ade terbaca post ibu2 kat sini kata ubt kencing manis ni bahaya utk baby, sy dah start takut dah.. tp ubat tu doc yg syorkan xkan sy nk kata doc xbtl plak kan?, klu dh doc bg mesti yg tbaik utk kita dan baby kan?! so sy konfius nk truskan mkn ubt ke x ni... tlg sy ibu2 ?

1 Balas

Kalau x mkn lg bahaya utk ibu & bby, sis.. jgn dgr ckp org, doc yg bg ubat tu utk kebaikan kita..

6mo ago

sabar sis..redha je, lbh baik ikut arahan dktr..byk komplikasi kencing mnis klu kta xcontrol dgn baik..sy mmg ada kncing mnis sblm preggy, msa bru tau pregnant tu mmg xsgka blh lekat tp bby xblh btahan..pakar ckp sbb kencing mnis bby sy xmbsr dgn baik, sy ggur msa 8weeks..dktr scan bby mbsr 6weeks je, kdg2 rsa bslh msa preggy tu xjga mkn betoi2 yela selera mkn btmbah tiba2..klu lapar smp ngis2 bila suami buat dono je 😅🥲