tips pemakanan bagi ibu hamil yg ada kencing manis

Hai semua, Sy ziela, kandungan sy da 33minggu..bru shj disahkan ade kencing manis...? ade x momy2 yg boleh share tips or petua utk kurangkan / kawal kencing manis?

1 Balas

Saya ada baca, mkn epal hijau tiap hari dan selalu minum air kosong yg di campur hirisan lemon. Jdkan peria katak sbg kudapan. Terpulang nk buat mcm mn, goreng yg ditambah tepung atau mkn mcm tu shj. Elakkan minum air kelapa dan elak mknan manis sudah tentu.

5y ago

Prnah jgak dgr tntg peria katak tu..ok sis, trima kasih utk perkongsian...😊