37 mggu dah paksa bersalin

Salam. Doakan saya ye selamat bersalin. Baby selamat. Saya 37 mggu 2 hari pergi pac sbb baby tak gerak 2 jam and perut kerap ngeras. Sekali kene tahan wad terus sbb air ketuban kurang. Saya pun tak tahu masa bila leaking. Scan sblum ni elok je cukup air ketuban. Kt pac on ctg terus ada mild contraction. And now dah sumbat induce ubat ikut bawah. Bukaan baru 1cm. Contraction mkin kuat. Doakan saya ye bukaan cpt buka. Tak tahan rasa tanggung sakit contraction tp bukaan takde 😭

6 Balas

Alhamdulillah selamat bersalin smlm scara ceaser. Asalnya boleh je dpt normal tp ctg jantung baby tak cantik. So terpaksa lah operate. Takpe lah asalkan baby selamat 😊

11mo ago

betul,takpe asalkan kedua2 nye selamat...alhamdulillahhh selamat berpantang mummy