Bersalin hari ni?

Saya pukul 3 pagi tadi admit wad sebab bukaan 3cm, contractions dan turun darah. Mula2 cek 2cm je siap doktor nak suruh saya balik je. Datang doktor sorang lagi scan lepas tu seluk terus bukaan 3cm. Tapi sampai sekarang masih 3cm tapi contraction nonstop sampai 2 kali masuk ubat tahan sakit. Tolong doakan saya bukaan laluan cepat and dimudahkan urusan bersalin. Tak tahan dah ni berjam2 hadap contraction yang makin kuat and bukaan masih sama. Please 😢 #pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

Sy pun baru buka 2cm smlm, doc suruh balik..Sakit on off smpai hari ni. Skrg nk kencing pun terasa benda nk keluar. Tk thu lah bukak bape cm dh skrg. Due date esok.. semoga kita smua dipermudah kan🤲🏼

1y ago

Tu la. Kdg perasaan mcm nk je g hospital nk tgk bape cm dh bukak.. sbb sakit pun on off. Takut dia halau lagi jek😂

saba sis, semoga dipermudahkan ya. sy 3x doc suh balik. akhirnya tewas sy menahan contraction.. sy doc cucuk ubat tahan sakit x jalan.. mmg sakit sangat normal induce walaupun x masuk ubat.

1y ago

Alhamdulillah saya dah bersalin 14/10 hari tu sis, 1:25 am ☺️