37 mggu dah paksa bersalin

Salam. Doakan saya ye selamat bersalin. Baby selamat. Saya 37 mggu 2 hari pergi pac sbb baby tak gerak 2 jam and perut kerap ngeras. Sekali kene tahan wad terus sbb air ketuban kurang. Saya pun tak tahu masa bila leaking. Scan sblum ni elok je cukup air ketuban. Kt pac on ctg terus ada mild contraction. And now dah sumbat induce ubat ikut bawah. Bukaan baru 1cm. Contraction mkin kuat. Doakan saya ye bukaan cpt buka. Tak tahan rasa tanggung sakit contraction tp bukaan takde 😭

6 Balas

saya baru selamat bersalin jumaat lepas, sama mcm awak 37 weeks dah kena bersalin sbb baby kecik. but alhamdulilah dipermudahkan urusan and pembukaan pun cepat sbb saya rajin berjalan and exercise rama rama bagi cepatkan pembukaan waktu lepas kena induce pil dekat bawah. hehe awak boleh try ni. goodluck yaa mommy 🫶🏽❤️

semoga urusan sis d permudahkn ye,sya due 9/6,msa 8 ari bulan Tu dokter bgi Surat serah diri SBB xde tanda2 lgi nak bersalin,sampai PAC apa semua cek DH 2 cm sedangkn xde RSA sakit..

11mo ago

Sy due harini jugak 12/6, tapi doc bagi tarikh serah diri 19hb. Skrg pun takde tanda2 nak bersalin lagi huhu

Alhamdulillah selamat bersalin smlm scara ceaser. Asalnya boleh je dpt normal tp ctg jantung baby tak cantik. So terpaksa lah operate. Takpe lah asalkan baby selamat 😊

11mo ago

betul,takpe asalkan kedua2 nye selamat...alhamdulillahhh selamat berpantang mummy

Doakan saya jugak selamat bersalin , esok kena serah diri dan dimasukkn belon di PMC

Salam. Moga dipermudah urusan bersalin ya mommy.

semoga dipermudahkan bersalin mummy..