Ubat Zincofer

Salam, baru ni saya ada dapat ubat zincofer, tapi tak start makan lagi, nak tanya, kalau makan ubat ni perlu makan lagi ke folic acid lain? Saya terlupa nak tanya doktor baru ni, dah balik rumah dah rehat2 baru teringat

Ubat Zincofer
39 Balas

Tak perlu makan folid acid lagi kalau makan zincofer. Utk elak drpd muntah, sy telan zincofer dgn jus sebelum tidur. InsyaAllah akan okay, make sure 2 jam slps makan. Sy pun mula2 telan dgn air kosong muntah warna merah dan bau dia 🫠. Rasa mcm nk tukar supplement lain je sblm ni..🤭