UBAT ZINCOFER

Hi, nak tanya mengenai makan ubat zincofer 🤭 1- kalau dah makan zincofer kena skip makan acid folic ke? 2- makan zincofer 3x seminggu saje (isnin, rabu, jumaat) *atas arahan nurse di kk. bila tanya mommies yg lain semua kata kena makan setiap hari 🥹 3- lepas makan ubat then termuntah. kena ambil ubat lagi sekali atau tak perlu lagi? sorry banyak soalan 🤭 #firstbaby #ingintahu 💕

2 Balas

1- saya tnya nurse ckp xperlu mkn folic acid dh sbb dlm zincofer dh ada folic acid 2- saya punya hb ok tp kena mkn hari2. Bestnye tk perlu mkn hari2 😩 3- klu muntah slps mkn ubat, kena mkn balik sbb badan x sempat serap pun ubat yg kita mkn mula2 tu 😇🫶🏻

Klau dah makan zincofer dah tak perlu makan asid folic sbb dlm zincofer dh ada 1000mg, sy makan setiap hari sehari sebiji

1y ago

❤️❤️