Ubat Zincofer

Salam, baru ni saya ada dapat ubat zincofer, tapi tak start makan lagi, nak tanya, kalau makan ubat ni perlu makan lagi ke folic acid lain? Saya terlupa nak tanya doktor baru ni, dah balik rumah dah rehat2 baru teringat

Ubat Zincofer
39 Balas

xperlu sis..zincofer dh cukup semua..klu tkot muntah mkn sebelum tido..xpn minum dgn air sunquick tanpa gula..sy mkn ni dri awal hingga besalin..hb cantik xkurg 12

kalau syaa..saya makan je.. xde masalah.. untuk tambahan..doc sya pon ckp xde msalah .. okay je kalau nak makan acid folic dn zincofer..nak makan zincofer shja pon boleh

12mo ago

ha ah tahu.. tpi saja makan je. sbb x dk bwak apa apa kemudaratan pon..doc ngn nurse pon kata boleh je kalau nak makan..bila dh hbis sya xbeli tambah pon acid folic tu makn zincofer shj..sya makan acid folic yg amway pnya.. so tggal bnyak lgi stu botol.. syg biar expired je.. trpulng kpda plihan msing msing

Macam sy… tak makan dah folic acid. Zincofer ni ubat dia kuat sikit. Sy pun makan muntah2 jugak 😅. Lepastu request dekat doctor untuk tukar. Dia bg sy Iberet. Baru ok 🥰

X perlu dr suruh stop makan folic acid hari tu bila dpt zincofer ni, tp tula sy x sesuai kot makan ni, KK call last week gtau dia n dia suruh tukar ke maltofer

tak perlu makan ubat asid folic lagi . sbb dlm ubat tu dh ada asic folic . sya baru bukak buku pink saya pun tnye pada dktr . dktr ckp x perlu mkn ubat lain dah

sy mkn ni .. sbb hb low . jd mual , pastu siang hri makin nk pitam trus sy stop .. mkn iberet okay sikit . esok bru cekup tgk hb . mkn ni je da ckup ..

12mo ago

Hb naik tak lepas makan iberet?

Hanya makan ubat zincofer. Dalam ubat zincofer dah Ada folic acid. Tak Perlu lah makan folic acid lain. Selepas makan 2 jam baru makan ubat ini

Kwna mkn ke ubat lain, saya dah 22 week duk makam zincofer je takde makan asid lain pula. Share jawapan please kena makan ke risau pula

Takperlu dah , dalam zincofer tuh dah ada siap semua . Boleh baca dekat belakang ubat tuh ada tulis isi kandungan dalam ubat tuh .

Tak perlu. Dalam zincofer ada acid folic dah. Ubat ji hanyir sikit. Makan betul2 sebelum tidur masa dah mamai2 tu