Zincofer KK

Hi mommies, nak tanya. Saya dapat ubat zincofer, sampai skrang saya tak makan ubat zincofer tu. Cuma nya hari2 makan acid folic. Boleh saya tahu ubat zincofer tu utk ape? Sebab check haritu hb saya ok je. ##ingintahu #pleasehelp

9 Balas

saya tak boleh makan ubat zincofer sebab asyik muntah selepas makan ubat. seksa perut pedih ulu hati sakit tekok. saya mintak tukar ubat lain dgn kk. saya makan ubat 4serangkai dah okay tak ada muntah2.

8mo ago

sama seperti saya.. doc suggest makan maltofer @ iberet..biasa dkt kk xde..kena beli kat farmasi

elok mkn zincofer tu..wlaupn hb ok..dia mcm folic acid jugk.. cume klau mkn ubt tu...mnum lah dgn air yg agk sedikit msam.. cth air oren ke limau ke..tkt trmuntah klau minum dgn air biase.

8mo ago

saya minum dgn air biasa je, minum masa nak tidur. tapi tulaa nak membuang susah sikit, dalam 2 hari bru laa boleh membuang. Membuang pulak najis nya warna hitam 😂

dia ubat lagi bnyk jenis vitamin folic acid and zat tapi saya tak boleh tahan bau and rasa dia , rasa hnyir or besi and akan muntah kalau makan

Saya makan zincofer mulut jadi kering..bgtahu nurse dia tukar ke obimin..tak kering mulut tp pening² pastu keje nak 😴

Hai..zincofer tu lg advance dr folic acid tu.. Utk naikkan hb (sel darah merah) pon iye jugak.. Makan la sis

zincofer lg advance..mcm² vitamin dia dah sekalikan dlm tu , xda la hny folic acid semata

Saya pun takmakan zincofer tu . Saya makan folic asid je

Untuk tambah darah skali folic acid and vitamin c

Folic acid juga

8mo ago

tp dalam ubat tambah darah kan dah ada acid folic jugak . so makan yg tu je pun takpe sbb dh termasuk acid folic dah