Ubat Zincofer

Salam, baru ni saya ada dapat ubat zincofer, tapi tak start makan lagi, nak tanya, kalau makan ubat ni perlu makan lagi ke folic acid lain? Saya terlupa nak tanya doktor baru ni, dah balik rumah dah rehat2 baru teringat

Ubat Zincofer
39 Balas

Sy mse anak first makan elok je..yg second ni lpas mkn msti muntah & kepala pusing je nk kena baring je😥

Zincofer tu dah cukup, saya xtahan zincofer inform kat nurse, nurse pon dah tukar ubat kepada 4 jenis

sy makan tu muntah2 teruk berterusan macam muntah warna darah.

1y ago

sama la..btmbah muntah mkn ubat ni

dalam zincofer tu da lengkap semua kate doktor..tak perlu makan acid folic pun takpe

Wassalam.. xperlu dah puan.. dlm zincofer tu dah ada semua vit & iron yg diperlukan

makan ni je dh ok..sebiji sehari, janji jgn mkn dua biji, risiko hati rosak 😉

tak perlu. nurse takda bagitau apa-apa ke masa amek ubat?

Dah x perlu, satu jenis nie je.. Dlm semua dah ada..

Tak perlu folic acid dah. Makan zincofer je

1y ago

cuba makan zincofer ni selang 2jam selepas makan utk elak kan muntah..

tak perlu makan dah pn. makan ubat ni ja