Perut angin

Sakitnya bila perut berangin ni.Belum campur alahan yang lain😭😭 Makan tak pedas pun berangin. Makan makanan tak berangin pun berangin. Makan sikit kerap² pun berangin. Anak 1st sampai tremester ke-3 perut berangin. Pregnant kali ni tak tahu macam mana. Stress pulak rasa kali ni.😭😭

10 Balas

semua orang pregnant mostly cepat berangin.. cara saya buang semua angin tu suami buatkan air halia.. tiap masa minum air teh o halia.. dulu berangin sampai part pening kepala pastu tak boleh makan langsung.. keluar balik apa yang dimakan.. termasuk buah.. lepas amalkan air halia, pahit mulut hilang.. selalu sendawa dan kentut.. pening kepala pun kurang.. cubala ..

Saya pon berangin jgak..seksa rsa. sakit perut. sakit kt tmpt ada baby tu. bila dtg je sakit dia,perut bnyik2 mnggerodak dengar jek. Rajin nau berangin. makan rsanya takda la yg berangin sngat pon

Sy mengandung second ni pun kerap berangin...mula-ii tu xtw prgant..tp selalu sgt berangin...bila cek n scan dh dua bulan lebih. alahai

redha sabar syukur. apa kata buat senaman ringan sesuai kehamilan / berjalan 15-30 minit sehari/ selang sehari.

Same la sy pun 😭 baru first time da berangin saje .. xpernah xbrangin . Siksa btul nk mkn xslera

itu normal. rajin kn urut dkt bahagian ulu hati tuh. tp jgn guna minyak panas ya ☺

Sabar ye sis. Mengandung ni mmg macam tu laa 😁

Sama la kita siss tapi sy baru 1trimester 🥲

Minum teh halia, gaviscon

12mo ago

Blh ke gaviscon ??

biasa la tu