Perut berangin

Hi ada tips tak nk kurangkan angin? Sy tk tahan betul hari² berangin perut ni, dh makan pun berangin, tk makan lg la angin. Baring duduk tk slesa sakit perut bhagian atas ni.

2 Balas

maaf puan ...sbb sy xdpt bg tips tuk hilangkan angin..sbb ms sy pregnant dlu pun mengalaminya hingga nk bersalin😅✌🏻jd kita kena bersabar nmpknya...spnjng 9bln pregnant...tp apa sy blh share...puan kena makan dlm portion yg sikit tp kerap supaya tak mengalami perut berangin...serta elak mkn makanan yg blh sbbkn kita alami angin dlm bdn...mg dpmudahkan segalanya .aamiin

5mo ago

elakkan makan pedas, elakkan makan yg masam berasid mcm jeruk. minum air susu suam,baring sebelah Kiri better..kalau baring sebelah kanan lagi rasa perut berangin..sapu sket minyak angin di tapak kaki,betis Dan belakang bhgian atas..Cuba Sbb sya Pon buat benda yg Sama . makan Sket sket Tp kerap

sy minum tamar coco dan biskut oat cruch je.. kurang sikit angin tapi dlm masa sejam kena mkn lagi...Alhamdulillah kurang sikit angin dan muntah2..kena kerap mkn sis

1y ago

Yeke, alhamdulillah terima kasih bg tips sis. Kebetulan dh beli biskut oat smalam. Nnt sy try❤️