Masalah perut kerap berangin

Ada ke cara2 mengatasi perut berangin ni macam mana sebab rasa tak penuh je perut bila dah makan. Jadi tak selesa.#firstbaby

2 Balas

kalau saya pun mmng berangin tapi sjak mngandung ni saya kurang sbb elak makan pedas , sejuk , susu pun tak boleh , sy akan makan dlm kuantiti yg sikit tiap 4 jam mcm tu ada je saya makan . jgn makan smpai kenyang . makan perlahan juga . elak suhu yg sejuk mcm dduk depan kipas . sbb nnti angin snng msuk ..

kalau bercadang nk puasa makan sumber karbohidrat yg boleh tahan lapar lebih lama. kalau dah cuba puasa tp x boleh go, makan sikit2 tp kerap. jgn mkn benda2 yg boleh buatkan bdn berangin. halia bagus jgk utk singkirkan angin dlm bdn tp jgn mkn byk2