Had umur pregnant disarankan sampai umur berapa?

saja stories mory🤗 ... Kemarin saya masuk bilik doctor skli ngan patient lgi sorg. . . tak lama lepas tu sya dengar doctor tu marah akak tu sbb pregnant lagi pada umur 42 tahun. . . and dia ckp akak tu akan lahirkan anak yg cacat atau lembap otak sbb pregnant di usia 40an. . For your information doctor tu pun tgh pregnant juga mcm patient ² dia😅. . . Kalau dia gunakan ayat " berkemungkinan beresiko " sya boleh hadam lgi.. Ni dia terus menghukum atau yakin . . . dah laa dia tinggikan suara tau. . . saya pula duduk bersebelahan dgn akak tu jarak kerusi 1 meter jee dlm bilik even kami hadap doctor yg berlainan tapi rasa mcm saya pun kena marah skali 🙆and ank saya yg panjang akal pun tetiba jd behave sbb takut. . .adess mcm² ragam manusia. . .

23 Balas

mak saya umur 46tahun masih elok je pregnant ... sekarang mak saya dah 38minggu 5hari ... saya pula 37minggu 6hari ... saya umur 22 tahun 🥲 mak cuma ada darah tinggi Jee ..

2y ago

Wahh terbaik sis HAHA... Mcm saye 17, anak saye 2tahun mak saye brsalin lg 😆

Saya ok je...umo 42 tahun..nurse doktor x bising pn..janji x de ape2 penyakit..minum air gula pn still x de ape2..alhamdulillah,Allah bg sihat sempurna...

nasib akak tu tak jwb balik dekat doc tu.. "kau siapa untuk menidakkan kuasa Allah" "kau tuhan ke?" haa ambek kau doc..nsb akak tu tak balas gitu...

tu y plan nk tambah sorg lg y ke 7..skrang umo 36..blh la kot umo 38 y bongsu😂..rasanye klau xde mslh ape2 insyaAllah

Anggaplah doktor tu tak dapat mengawal kata-katanya... dan perlu belajar komunikasi. 🤲😁 kita teeuskan kehidupan dgn tenang

Saya lahir masa mak saya umur 42 . Alhamdulilllah tak seperti yg doc tu cakap, ikut kajian mana lah doc tu ya

Doktor saya bagitau lepas umur 35 risiko dapat baby down sydrome lebih tinggi

Amboi mulut doc pon, jangan mengata orang, takut kata2 tu berbalik pada kita je,

Arwah mak sy pregnantkan sy masa tu umur mak sy 45 tahun.

Ish jahat nya mulut… 🥺 mesti ibu tu sedih