Scan 15w klinik swasta

Tatau la pasaipa scannya kalini nmpak xmemuaskan and xclear🤣 pastu baby pun nmpak mcm xde ruang gerak mcm tersepit je. Kalini doctor sendiri yg scan pakai machine kat bilik dia. Sblum ni sono dia scan-kan kat bilik lain (screen bilik sono tu lagi clear and cantik kejadian baby nmpak tak sempit baby)…. Machine pun blh mempengaruhi ke bila scan? So far doctor tu ade la ckap ukuran baby normal ikut perkembangan week dia, placenta pun masi bawah tp tak low sngat katanya and normal nnt naik la tu. Baby pun meniarap time scan. Cuma tu la gambar scan kalini x cantik. Suami pun ckap camtu🤣 Dah la mahai harga rm80 termasuk consultation fee doctor tu pula🤣

Scan 15w klinik swasta
19 Balas

omg kalau i terus tanya counter kenapa gambar mcm ni. kalau normal kenapa gambar tk cantik mcm mana i nk tengok baby i dalam gambar ni kalau mcm ni dapatnye.. i akan argue ok dgn klinik tu sbb kite bayar bukan buat kt kk. teruk betul ni gambarnye sis. i pernah kena mcm ni juga and i ckp kt dr and nurse i tk puas hati dgn gambar. baru dia scan balik/dia refund duit scan..

1y ago

Ahahaha takdan nak tanya dah masatu.. slalu scan dngan sonographer situ ok je screen masa kat bilik sono tu la. Cantik je gambar. Masa 13w scan dngan sono cantik and clear gambar. 🤣

dah cm scan kat kk hahaha . sy sllu pergi scan swasta yg org ramai suggestkan dan pergi tempat yg mcm bru bru bukak . sy scan rm45 je . gmbr clear gila smpai doc hosp ckp cnggih btul mesin scan dia . nampak jelas .

1y ago

Saya baru lepas scan kat klinik swasta... mmg tak clear...baby doktor ckp baru 7 week...tapi klu ikut kiraan manual saya dah 9 ke 10 week.

faktor yg mempengaruhi kualiti scan 1. mesin scan 2. ibu obese or kurus 3. posisi bby dan air ketuban 4. operator berkemahiran atau tdk mayb bg kes puan mesinnya yg uzur sdkit berbanding yg digunakan oleh sono.

1y ago

🫢. certain polisi jika hnya hdr utk scan biasa mmg doktor yg buat. Sono hny standby utk scan yg lebih kompleks

kalau i mmg tanya balik, mana pic baby nya? disinari lampu dari syurga ke? sy scan sbb nk tgk progress growth baby bukan nk tgk silau cmni. kalau free takpe jugak aihh geramnyaaa pi balik kt dia sis pls

1y ago

ayo apekebenda dr gini😂 klau mcm ni saya yg tak doc pun blh cakap.. btw sono sy scan jantina masa 14 weeks dah nampak.. ketuban pun dia bgitau brapa even before 28 weeks..

Sy rasa kan doc yg scan tu mgkin gegar pastu dia snap ke… sebb sy punya scan wlaupun dlm bilik doc, so far ok wak… awak dpt doc yg kecik2 tu ke????

1y ago

Sis rasa u dpt doc yg pregnant tu mcm mls2 sikit 😂… ha ah dia ada doc indian yg pndai scan, n doc mlayu tinggi2 pndai scan… try la wtsap diorang… sis klau tak puas hati sis wtsap je 😂 syg ohhh dahla scan rm50…

Dah macam scan kk 😅 kalau saya saya cakap je dengan dr. Memang tak puas hati kalau dapat gini, dengan bayar mahal. Kk free..

Mang ai 😅 Apa pun xnmpk.. Sy scan kt kk 9weeks pun nmpk jelas bby dia 😅 Uishh klu sy terus tny ni kenapa gambar xnmpk

Mmg gambar x clear lgsg ni. scan mesin guna zaman purba ni sis.. 😂🤣 kdg depends jgk kat org yg scan..

Penah kena scan mcm ni..geram je waktu bayor tu..scan klinik lain la awk.. mahal bayar..

Sis teruknya gambar, nanti try pergi scan dengan sonobee. Murah gila

1y ago

Tu la nyesal xscan dngan sonobee🤣 yela sbab dah slalu scan klinik ni tp dngan sonographer dia kat bilik sono tu. Ni first time scan dngan doctor kat bilik doctor pula. Tak sangka machine bilik doctor tu teruk pulak🤣